• 078 - 6137623
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekstatus

Filter

Zoeken in onze boeken

Sarah Bakewell - De humanisten

Categorie: Filosofie
Boekstatus: Licht beschadigd
Prijs: 29,99 19,90

Een wervelend verhaal over de geschiedenis van het humanisme, een levensbeschouwing die de wereld totaal veranderde. Voor de lezers van De existentialisten en Rebelse genieën.

Sarah Bakewell schetst de fascinerende geschiedenis van het humanisme: het verhaal van mensen die zelf wilden denken, los van traditie en georganiseerde religie. Deze vrijdenkers maakten het wereldbeeld dat in het Westen nog steeds het onze is en deden baanbrekende ontdekkingen in wetenschap, filosofie, literatuur en beeldende kunst.

Bakewell onderzoekt wat humanisme is en hoe het door de geschiedenis heen tot bloei is gekomen ondanks tegenstand van fanatici, mystici, tirannen en cultuurpessimisten.

"Bakewell is erudiet en kent haar onderwerp door en door. Ze slaagt erin haar rode draden – ‘een onderzoekende houding’, ‘onderlinge sympathie tussen mensen’ en ‘afkeer van oorlog’ – te illustreren op basis van de afzonderlijke schrijvers." – Trouw

Op zestienjarige leeftijd werd Sarah Bakewell existentialist, na het lezen van De walging van Sartre. Ze schreef drie biografieën, waaronder de internationale bestseller Hoe te leven of: Een leven van Montaigne in één vraag en twintig pogingen.

Auteur Sarah Bakewell
ISBN/ EAN 9789025911294
Bindwijze Paperback
Pagina's 512
Uitgever Ten Have
Verschijningsdatum 21-09-2023
Afmetingen (H*B*D in mm) 229 x 152 x 36
Taal Nederlands
Reserveer dit boek