• 078 - 6137623
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekstatus

Filter

Zoeken in onze boeken

Martin Michael Driessen - Rivieren en andere verhalen (Dwarsligger)

Boekstatus: Ramsj
Prijs: €17,99 €7,90

Dwarsligger 640 is Rivieren en andere verhalen van Martin Michael Driessen, die de drie prachtige novellen uit Rivieren bevat, aangevuld met vier kortere vertellingen uit zijn bundel Mijn eerste moord.

Rivieren bevat drie beeldschone novellen. Een gaat over een acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme. In de volgende worden de levens van twee mannen, beiden vlotters, bepaald door de Main en de Rijn. En in de laatste vormt een Bretonse beek de grens tussen de landerijen van twee Franse families die al eeuwen in hevige rivaliteit leven.

In deze dwarsligger zijn ook vier verhalen uit de bundel Mijn eerste moord opgenomen: ‘Orfeus’, ‘De zon’, ‘Mijn eerste moord’ en ‘Het heilige water’.

Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Met Rivieren stond hij op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs en in 2016 ontving hij er de ECI Literatuurprijs voor. Zijn roman De pelikaan bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018.

4 sterren ‘Driessen schrijft beter dan goed. Bij vlagen beeldschoon.’ – NRC Handelsblad

5 sterren ‘Als er rechtvaardigheid bestaat, zou Rivieren Driessen de roem moeten brengen die hij verdient.’ – Noordhollands Dagblad

4 sterren ‘Deze bundel is oorspronkelijk en van grote klasse. Driessens beeldende vertelkracht bewerkstelligt waar spektakel.’ – de Volkskrant

Auteur Martin Michael Driessen
ISBN/ EAN 9789049807535
Bindwijze Dwarsligger
Pagina's 399
Uitgever Dwarsligger
Verschijningsdatum november 2019
Taal Nederlands
Reserveer dit boek