• 078 - 6137623
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekstatus

Filter

Zoeken in onze boeken

Jan Vantoortelboom - Mauk

Boekstatus: Licht beschadigd
Prijs: €22,99 €14,90

Winnaar Boekenbon Literatuurprijs 2023!

Mauk is een getraumatiseerd kind, dat zich niet kan weren tegen de demonen van zijn vader. Door zijn verbeeldingskracht slaagt hij er toch in zich staande te houden.

Mauk is oud en ziek en ligt in een bed bij het raam. Hij leeft in zijn herinneringen: hij was een kind dat de kleur van de achtergrond aannam, totdat zijn moeder tot bloedens toe wordt verwond. Het is te veel om te bevatten. Op dat moment overmeestert Henri, de grote moedige broer die hij altijd wenste, zijn gedachten.

Henri beschermt hem, niet tegen het geweld van een dreigende buitenwereld, maar tegen dat van zijn tirannieke vader. Als Mauk op twaalfjarige leeftijd geconfronteerd wordt met een tragedie is Henri de enige die hem kan helpen.

Mauk is het verhaal van een getraumatiseerd kind dat zich niet kan weren tegen de demonen van zijn vader, maar er door zijn vervormde verbeelding toch in slaagt zich staande te houden.

Jan Vantoortelbooms debuut De verzonken jongen werd bekroond met De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en het haalde de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011. Over zijn tweede boek Meester Mitraillette schreef NRC Handelsblad: "Met dit tweede drama heeft Jan Vantoortelboom zijn schrijverschap overtuigend uitgebouwd." Het boek werd in de pers met groot enthousiasme onthaald en door De Wereld Draait Door verkozen tot Boek van de Maand. Er werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Met De man die haast had voegt Vantoortelboom een derde boek toe aan zijn nu al indrukwekkende oeuvre.
 
Auteur Jan Vantoortelboom
ISBN/ EAN 9789025474751
Bindwijze Paperback
Pagina's 188
Uitgever Atlas Contact
Verschijningsdatum 25-05-2023
Afmetingen (H*B*D in mm) 202 x 126 x 19
Taal Nederlands
Reserveer dit boek